RAC1: Rajoy torna a guanyar

Esperanza Aguirre ha tornat a dimitir. Qui va liderar l’anomenat sector liberal del PP, malgrat no haver conegut gairebé altra ocupació que la pública, va dimitir el 2012 com a presidenta de la Comunitat de Madrid, el 2016 com a presidenta del PP autonòmic i ahir, finalment, com a regidora de l’Ajuntament de la capital.

Aguirre, que va ser la primera presidenta del Senat, serà sobretot recordada per (1) haver accedit a la presidencia de la seva Comunitat després d’una operació de transfuguisme encara no aclarida, (2) que els protagonistes de les trames Gürtel, Púnica o Lezo es feien d’or a través de les instituciones que ella liderava, i (3) haver-se declarat enemiga íntima de Mariano Rajoy el 2008 sense atrevir-se a donar el pas.
Nou anys després, Rajoy veu passar de nou un enemic polític davant seu sense no haver de fer res. Quinta essència del conservadurisme. Però la corrupció que envolta el seu partit no només comença a portar dirigents a la pressó i a forçar dimissions, sinó que l’obligaran a declarar d’aquí a pocs dies davant d’un jutge. Rajoy ha tornat a guanyar, al menys momentàniament.
[àudiocomentari a RAC1]

Comparteix-ho!