RAC1: obituari de Carme Chacón

En les darreres hores tots hem recordat una imatge protagonitzada per Carme Chacón que resumeix a la perfecció què ha significat com a personatge polític i alhora simbolitza el progrés dels 40 anys de l’Espanya democràtica. Una civil, dona i embarasada, socialista i catalana passant revista els militars.
Carme Chacón va ser el 2008 la política més votada de la història a Catalunya, convertint-se en un dels noms propis de les bones èpoques de la família socialista. Chacón va representar el millor de l’època Zapatero: l’Espanya en color, l’Espanya no castiza, l’Espanya de la igualtat o l’Espanya del respecte a la diversitat.
L’exministra de defensa sempre ha estat al fil de l’èxit, però també del fracàs. Va portar el PSC adalt de tot, però també va protagonitzar els moments de més debilitat. Chacon va estar a punt de convertir-se en la primera secretaria general del PSOE i, qui sap, si la primera presidenta del Govern d’Espanya.
En les darreres hores Chacón ha unit a un PSOE que passa pel pitjor moment de la nostra democràcia. La seva mort prematura i desgarradora els hi deixa un missatge polític i ens deixa a tots un missatge personal: dediquem el temps a allò què és important.
[àudiocomentari emés a RAC1]

Comparteix-ho!