RAC 1: el Rei va nu

El diàleg no pot ser un pretext. El diàleg és un instrument que ha de servir per trobar una avennència. El diàleg no pot ser un últimatum i tampoc por tenir condicionants. El diàleg, l’acord, la transacció és l’única forma en les societat plurals i heterogènies de trobar solucions als reptes polítics i socials.
Si el Govern català vol organitzar un referèndum amb garanties, no pot condicionar al diàleg amb el Govern d’Espanya com una amenaça: o fem un referèndum junts o el faré tot sol. I si el Govern espanyol vol convidar la societat catalana un projecte comú, no pot dir-li d’inici que només es pot parlar d’allò que ell vol.
La conclusió, llegint les cartes de Puigdemont i de Rajoy, és que el diàleg no és una aposta política, sino un pretext per justificar les acciones posterior d’uns i un mecanisme per guanyar temps per altres. Saben tos dos que un referéndum sobre la independencia amb garanties ni es por fer de manera unilateral ni es farà amb l’acord del Govern d’Espanya. Ja va sent hora d’assumir que el rei va nu.
[Àudiocomentari emés a El Món a RAC1]

Comparteix-ho!