[:es][:ca]

El fiscal general de l’Estat va afirmar fa uns dies que si els impulsors de la via unilateral haguessin verbalitzat el seu suport a la Constitució potser no hi hauria gent a la presó. Una afirmació que fa pensar que alguns, en la defensa de l’estat de dret, pensen més en l’estat que en el dret.La justícia està per analitzat els fets, no per valorar les paraules de ningú.

En tot cas, sembla que ahir els membres de la Mesa del Parlament van acceptar explícitament renunciar a la unilateralitat si seguien en l’activitat pública. Una afirmació que tenia sentit fer-la davant de l’amenaça del fiscal, però que venia precedida de molts fets que confirmaven que, efectivament, gairebé tots els impulsors de la via unilateral hi havien renunciat.

Es va acceptar la dissolució del Parlament, els principals partits independentistes concorreran a les eleccions autonòmiques i cap de les propostes programàtiques que han fet fins al moment va en la línia de desenvolupar la declaració unilateral: no al 155, llibertat presos, referèndum pactat. Fins i tot més de 400.000 persones han signat un manifest a favor de la llista única que ni tan sols parla de la independència.

I tots aquests fets abans que ningú els forcés a pronunciar cap paraula.

[:]